Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъсва след запалване!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прекъсва след запалване!

Почна се. От 3 седмици на сам не е добре колата. След запалване не е добре. Глъхне, прекъсва и пука в колектора.

Ето по-подоробно:
    1. Паля - колата не държи обороти и губи цилиндър все едно
    2. Подавам малко газ (едва натискам педала) почва дабуботи страшно и качва едва обороти.
    3. Натискам много педала и се изфорсирва идеално.
    4. Пак подавам малко газ пак буботи.
    5. След 1200 оборота работи перфектно
    6. След 3, 4 мин. работа се оправя всичко.
    7. Докато чакам за минат 3, 4 мин да се оправи оборотите са нестабилни. 900 - 1200 - 1100 -700 - аха да угасне - пак 1200 и ей така се менят.
    8. После падат на 840 и седят стабилно. В движение не играят!

*Дебитомер - 100% иправен
    *Ламбда - 100% изправна
    *Свещите като изадя електродите им бели. Ама бяло като бяло (демек бедна смес) все едно карам на пропан. Като надникна буталото няма и грам нагар.
    *температурен сензор изправен (нов)
    *ТПС тестван на тестер. Подавам плавно газ. Няма прекъсвания. Отчита през 1 градус. Адаптира се за 1, 2 секунди.
    *кабелите и бубините са добре.
    *помпата прави налягане - с почистена цедка е.
    *накрая сменен софтуер. от Бобо. Викам да не е от стария да е смотан. Ще взема читав. По-добре работи мотора с неговия. По тихо и по приятно. Но проблема си остава.

Дюзи? Пълна рейка с боклуци? Затлачена? Да я свалям ли? Какво повече да направя за тази кола? Защо пука в колектора? Защо прави бедна смес? Това го прави на загрял двигател. Просто го прави винаги след запалване. После се оправя сякаш.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Това го прави на загрял двигател. Просто го прави винаги след запалване. После се оправя сякаш.
    Нещо не мога да сфана - това го прави на студено палене, или на всяко палене, независимо от това дали е изгасена загряла.....????
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Нещо не мога да сфана - това го прави на студено палене, или на всяко палене, независимо от това дали е изгасена загряла.....????
      На студено палене е най-изразен проблема. Но го прави и на топло палене. Прекалено бедна смес дава при запалване. И се запалва горивото още в колекторите. И пука трещи... ужас. И като я озфорсирам няколко пъти по-плавно с педала и се оправя. Или като поработи 2 мин на празен ход, който на студен двигател е много нестабилен.

Comment

колега имах точно същия проблем оказа се дебитомер
        Alfa Romeo 156 1.8 TS 98

Comment

Първоначално публикувано от jivomir Покажи съобщение
          колега имах точно същия проблем оказа се дебитомер
          Е нали злагах и нов дебитомер да го еба. И с него е същото положението.

Бе даеба и кошницата и крива. На 1 година е дебитомер-а всяка година ли ще ги сменям? Оригиналния изкарва десетки хиляди километри.

Той, че беше мръсен беше. И го чистих после. Бях с конус на JR. Сигурно от него се е прецакал. Проблема е, че алфадиага много много не може да се разбере от него с точност. Не знам вече съм много объркан. Ще взема нов дебитомер на края и ако и той искара 1 година тая кола ще я хвърля където не минават хора.

Цялата я смених вече и пак не можах да я направя кола.
          Last edited by oem; d.m.y г., 14:35.

Comment

Колега не е виновна колата, и аз мисля че е от дебитомера защото имах подобен проблем . Задължително смени и възд. филтър ако сменяш дебитомера...
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
              Колега не е виновна колата, и аз мисля че е от дебитомера защото имах подобен проблем . Задължително смени и възд. филтър ако сменяш дебитомера...
              Филтъра е нов е не се смениа. пере се

Comment

По мое скромно мнение е нещо което си направил, обаче е възможно да не е било както трябва, или часта да е дефектна, или нещо от сорта......все пак това не е реактивен двг дето да има 24562456 неща дето да се бъгнат.......
                Иначе теоретично и логично погледнато ако дебитомера чете малко въздух, екуто пуска също така малко бензче, и трещи.....ако смуче отнякъде същото......5-6 са основните неща.....и ще е най - добре сам да си го откриеш.....аз се борих с това 2 месеца, всяка божа сутрин ми го правеше това на студен двг, бях сменил какво ли не, докато накрая една вечер не смених гарнитурата на капака на клапаните, и оттогава вече 7-8-9 месеца никви ядове - въртя и в лютеницата без никакво замисляне....знам че не е логично да се оправи от това.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

По мое скромно мнение е нещо което си направил, обаче е възможно да не е било както трябва, или часта да е дефектна, или нещо от сорта......все пак това не е реактивен двг дето да има 24562456 неща дето да се бъгнат.......
                  Иначе теоретично и логично погледнато ако дебитомера чете малко въздух, екуто пуска също така малко бензче, и трещи.....ако смуче отнякъде същото......5-6 са основните неща.....и ще е най - добре сам да си го откриеш.....аз се борих с това 2 месеца, всяка божа сутрин ми го правеше това на студен двг, бях сменил какво ли не, докато накрая една вечер не смених гарнитурата на капака на клапаните, и оттогава вече 7-8-9 месеца никви ядове - въртя и в лютеницата без никакво замисляне....знам че не е логично да се оправи от това.....
                  Дебитомера е заминал. Ще видя сега spe4elist ще признае ли гаранцията. На по-малко от година е и не отчита добре.

Comment

Пфу.....баси дебитомерите кирливи, умирам си от кеф че с 2.5 двигателя няма да се занимавам с тая противна част......
                    Какви са отчитанията?????

Comment

Пфу.....баси дебитомерите кирливи, умирам си от кеф че с 2.5 двигателя няма да се занимавам с тая противна част......
                      Какви са отчитанията?????
                      Ми той стига 408 кг/ч но докато ги стигне аз съм отворил клапата до край а той на места отчита спад в постъпващия въздух после пак се увеличава...

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Дебитомера е заминал. Ще видя сега spe4elist ще признае ли гаранцията. На по-малко от година е и не отчита добре.
                        Казах ти, а ти ми се смя че незнам че филтъра се пере....Радвамсе че намери проблема. Аз смених моя дебитомер преди 1 седмица - струваше 136 лв и е на бош.......
                        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Интересна работа като ти хвърлях на боб преди 3-4 седмици и ти гледах логовете кво ти казах?
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

..

Аз имам същия проблем но предимно на студен двигател.Но тези дни ще взема нов дебитомер дано се оправи след смяната.
                            Last edited by kpacuo; d.m.y г., 02:32.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              Интересна работа като ти хвърлях на боб преди 3-4 седмици и ти гледах логовете кво ти казах?
                              Ам, да ама мислех тогава този спад на въздуха, че е бил понеже почна да буксува и сигурно съм върнал газта, но явно не съм.

Сега ако не се признае гаранцията на дебитомера ще си пия една студена вода и 130 лв за нов

Comment

Working...
                              X